Natuurlijke speelplekken

In de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede legt Natuurlijk heel leuk komend jaar meerdere natuurlijke speelplekken aan waar kinderen weer kind kunnen zijn. Door simpele toevoeging van meer (eetbaar) groen en natuurlijke materialen zoals zand, water, takken, boomstammen en stenen worden bestaande speeltuinen weer spannend. Ook tussen deze speelplekken maken we steppingstones van speelse, spannende en eetbare elementen. Zo wordt het voor jong en oud interessanter en vooral leuker om meer naar buiten te gaan. 

Natuurlijk spelen in het stadspark

Tussen de Hordenboomgaard en de stadsvijver is een natuurlijke speelplek toegevoegd aan de bestaande speelplek. Door een waterstroom met handpomp is een leuke, spannende speelplek ontstaan waar al door heel veel kinderen grachten en eilanden gegraven zijn.
Hiermee is een basis gelegd waarop we de komende jaren samen met kinderen verder doorbouwen door steeds nieuwe elementen, zoals boomstammen, keien e.d. toe te voegen.

Bij elke natuurlijke speelplek planten we een ruime variëteit aan eetbare bomen, struiken, kruiden en bloemen waarmee we de biodiversiteit willen stimuleren, maar voor jong en oud meer willen betrekken bij de natuur in onze leefomgeving. Samen met kinderen, omwonenden en een vrijwillige beheergroep verzorgen we zelf het onderhoud.

Locatie: 51°58’28”N - 5°20’01”E


 

The web page was made with Mobirise